velkommen * dikt * sanger * tekster * bilder * blogg * om Leikny * e-post --------------
Forside » Arkiv » September 2005 » På rockekonsert

[« Jeg vil ikke fortelle!] [Invasjon gjennom teknisk kanal »]

På rockekonsert

16.09.2005

På fredag var jeg på rockekonsert på Rick's med Torstein. Hvem som spilte, vet jeg ikke, men de spilte Pink Floyd.

Jeg satt og holdt meg for ørene første halvtimen, det var grusomt høyt for en sart dame, men det gikk bedre etter hvert. Og flott var det - det var noe i den der jordiske kraftfullheten til gruppen, som talte. Kan de, som bare er jordiske, være så sterke, må vel vi som har hele himmelen til hjelp, kunne reise oss også, om nødvendig. Jeg vet jo at Guds kraft fullendes i skrøpelighet - og av og til trenger vi visst stål i både blikk, armer og bein - og en hard panne og et pansret hjerte, i møte med...allslags gruelige greier. Nei, nei, Gud sender oss jo ut som lam blant ulver...??? Må tenke litt på den der. Når er det på plass å være løve, og brøle høyere enn Pink Floyd-hermeren? Bare når himmelen gir energien? Gir den slikt noen gang? Sann autoritet brøler vel ikke?

Torstein fikk meg til byn på et par timers varsel, for han hadde fått billetter på jobben samme dag men måtte være sammen med en foresatt pga sin lave alder (17) - derfor havnet jeg på konserten. En berikelse i flere dimensjoner. Hyggelig å være med ungdommen (forresten mange halvgamlinger som meg der, hei Øyvind!), og interessant å både se og høre teknikken som blei brukt. Det var et par jenter der som også gjorde inntrykk - en saxofonist og en sanger. Da særlig den ene av dem entret scenen, kom det til en dimensjon jeg ikke likte, nemlig sensuelt samspill. Fokuset på scenen skiftet fra kunst til kropp. Hun var en dyktig musiker, men slo den biten av seg nesten i hjel med å spille på kjønnet sitt også - slik jeg oppfattet det. Jeg likte det dårlig.

Noe med tittelen ("The Wall") - har jobbet videre i meg. Jeg lurer på om det kanskje er noen murer som har rast i det siste? Men gå ikke gjennom dem?......man skal ikke gå gjennom hvert åpent hull man finner, for noen murer kan stenge for stup. Finn heller en lovlig port å gå gjennom. Eller - gå bare gjennom slike hull hvis du er flyvedyktig! Og hvis du ikke skader det som ligger innenfor....

Har lest litt i bibelen om murer. Det nye Jerusalem som skal komme ned fra himmelen skal ha kjempetjukke murer rundt seg, med adgang forbudt for ureinhet og uvedkommende (dvs ureine), står det i Åpenbaringsboken. Men med alltid-åpne porter for alle dem som står oppskrevet i Livets bok, de som har fått sine klær vasket i Lammets blod.

Mens et annet sted (Sakarja 2) står det om et Jerusalem uten vanlige murer rundt, der Gud selv skal være en ildmur rundt byen. Det likte jeg i grunnen mye bedre. Men beskyttelse trengs visst uansett.

Så står det også om andre murer - murer som beskytter ting som skal og bør erobres, slik som den rundt Jeriko. Det er jo bra når slike murer faller.

En liten omskrivning av en kjent svensk sang til slutt: Javisst gjør det ondt når murer faller - men så deilig og fritt og åpent her ble!

Jeg gikk på tur på Kvamskogen i august. Jeg kikket opp på det flotte fjellet på andre siden av dalen. Plutselig trakket jeg ned i et skikkelig dypt vått hull.
Jeg blei forskrekket.
Hadde det stått en mur rundt hullet, hadde jeg ikke tråkket nedi.
Hadde jeg hatt klær som Bjørn Inge (fjellstøvler og vanlig langbukse) hadde jeg blitt dryppende våt og kald og ekkel.
Men jeg hadde slagstøvler og regnbukse og trakk foten opp av hullet i en faderlig fart.

Så det gjorde ingen ting. Jeg var like tørr - og en interessann opplevelse rikere.


Men jeg er ikke sikker på at slik rockemusikk (alltid) er så sunt. Den voldsomt høye lyden, den rå styrken som musikken utstråler - må den ikke gjøre folk til ufølsomme brølaper? Fylte av kjøttkraft? Hvis man hører mye på den? - men jeg blei oppmuntret til djervhet, og det er jo bra.Leiknys blogg

Bloggens forside
Bloggarkivet
Askøy Misjonsmenighet
Norges kristne nettportal
Bibelen
Norske ordbøker
Google TranslateRediger bloggen

Powered By Greymatter