velkommen * dikt * sanger * tekster * bilder * blogg * om Leikny * e-post --------------
Forside » Arkiv » February 2006 » En murer er gjenfødt

[« Forskjellen på ett og to skudd for baugen] [Vi har fått hytte! »]

En murer er gjenfødt

17.02.2006

"En gang murer, alltid murer" sto det på plakaten hos Askøy Brensel - med bilde av en liten jente som murte. Her er bilde av meg og siste 2 døgns mur-prosjekt:


belegningsstein (32k image)

For 25 år siden styrte jeg blandemaskinen da vi støpte møkkakjeller i fjøset. For 15 år siden hadde vi hus i Lien på Ask, og jeg murte et par mini-murer. I dag har jeg blandet mørtel igjen, og murt "gjerde" rundt ventilasjonshull i grunnmuren. Bare temperaturen holder seg over frysepunktet! For det er vel ikke bra om den våte mørtelen fryser? Med utvidelse av vannet - det må bli en porøs mur...gradestokken viser +2, og det er tidlig på natten....å nei og nei hva har jeg gjort.

Bildet over er noen få timer gammelt.
Belegningssteinen la jeg i går, tok delvis opp igjen i dag og la dem på ny...å nei og nei så grisete de skal bli! Tenk hvis hvis hvis...hva skjer egentlig hvis temperaturen synker? Er det akkurat 0 som er det kritiske punkt? I sted var det 3 grader der ute....

2 døgn senere:
Jeg la dyne + kjeledressen min over muren (det så ut som om jeg lå myrdet utenfor inngangsdøren), ute-temperaturen har lagt mellom -1 og 3 hele tiden, men der kommer jo varm luft fra kjelleren ut av luftehullet og ut til muren, så den har sikkert holdt seg over frysepunktet. Men: muren er mjuk enda, som hardstampet sand. Tviler på om det er noen kraft til å stivne igjen i den. Skal vente noen dager, må i alle fall bli mildt i været - så gjør jeg sikkert alt om igjen.

4 måneder senere (juni 2006):
Muren stivnet etter 1-2 uker, da temperaturen steig litt. Måtte ikke gjøre noe opp igjen. Naboen fortalte i går at man kan mure 20 cm tjukke murer i -5 grader, men ikke 5 cm tynne ting.Leiknys blogg

Bloggens forside
Bloggarkivet
Askøy Misjonsmenighet
Norges kristne nettportal
Bibelen
Norske ordbøker
Google TranslateRediger bloggen

Powered By Greymatter