velkommen * dikt * sanger * tekster * bilder * blogg * om Leikny * e-post --------------
Forside » Arkiv » August 2006 » Oppsummering fra en kjempe-sommer

[« På loffen] [På fotofestival i Kristiansund »]

Oppsummering fra en kjempe-sommer

08.08.2006

Fjorten dager på loffen (se forrige blogg-stykke), en uke hjemme (med Nils' begravelse), atten dager ute igjen men litt mer strukturert enn sist, og nå en drøy uke hjemme igjen - det har vært min sommer til nå.

Den har vært så fin! Mye glede, og smerte og slitenhet, men gleden er mye større enn det andre, kjenner jeg her jeg sitter. F.eks min onkel Nils' begravelse. Jeg har håpet om himmelen for ham, sangene (særlig solosangene) var så nydelige, stykket til Åse var så rikt, det var så fint å treffe de andre som var kommet til begravelsen -
Vemodig er det ja - jeg tok meg faktisk i å se etter Nils da Åse reiste seg og snakket i samlingen hjemme hos dem etterpå, for Nils pleide jo alltid å være der hun var. At han er borte, hadde ikke gått helt inn. Men nå sitter jeg altså her med takknemlighet. Det har vært så fint å ha hatt ham! Han var en av dem som virkelig gjorde barndommen rik for meg, og det langt inn i (min egen) voksen alder.

Og så er jeg takknemlig fordi Gud lot meg huske på ham i dagene før han døde, da jeg var på loffen. Når man ber for noen, er man på et vis sammen med dem man ber for. Og jeg fikk altså være med Nils før han døde -

Den andre turen ute besto av mange hendelser:

Først tok jeg buss fra Bergen til Maran Ata-stevne i Seljord - sammen med Berit Thoresen.

Videre til Israel-seminar på Gvarv, også sammen med Berit. Der opplevde vi krigsstarten mellom Israel og Libanon nærmest på direkten, gjennom Gaza-flyktningen Florence (?), Gro Wenske m.fl., og deres mobiltelefonkontakt med sine familier, som alle bor i Israel.

Og så en trivelig haiketur derfra til Haugesund. Jeg brukte heller ikke denne gang tommelen, men fikk skyss på annen måte. Slike lange haiketurer er en veldig fin måte å bli kjent på, dele erfaringer, meninger.....sjåføren denne gang husker jeg navnet på, men hun som kjørte meg fra Dombås tidligere, tenkte jeg ikke på å spørre. Det angrer jeg! Forresten er det kanskje det som gjør slike bil-møter så rike; anonymiteten og øyeblikkets mulighet. Vær så god! Et helt annet menneske til venn, bare for deg, for en avgrenset stund, så nært eller avmålt som man måtte finne ut av underveis....det blei mest tros-erfarings-snakk på veien mot Haugesund....i alle fall som jeg husker.

Jeg overnattet i Haugesund.

Busstur videre til Stavanger, med gratiskonsert på musikkonservatoriet der (To damer i duett) før Stein Arild, Simon og Benjamin plukket meg opp og vi kjørte videre til Grimstad (overnattet på Frie Ev. Forsamlingers veldig fine campingplass på Vigeland underveis).

I Grimstad bodde vi (jeg og SA; guttene blei avlevert på Stagedive, en tenåringsleir) på hotell og var med på Misjonsforbundets årlige sommerfestival. Vi var mye sammen med familien Vindenes, som overraskende også kom nedover. Stein Arild og jeg var 3 ganger/dager på stranden! (Utropstegn, fordi dette er nokså ..... uvanlig for oss ..... veldig avslappende, tusen takk for stolen, Nichola!).

Så kjørte vi videre, med besøk hos Inger i Songe og Berly i Sandefjord på vegen - hos Berly sov vi natten over - veldig kjekt begge deler - på vei til Oslo.

I Oslo hentet vi svigerfar og dro på besøk til min svoger Harald og hans nye storfamilie (Rasmus 2 mnd er kommet til siden sist, og lille Else på 2 år er jo også nokså ny...) og deres nye hytte på egen øy i Øyern. Et kjempested!

Så kjørte vi svigerfar hjem igjen før vi dro videre til Hamartraktene og mer familie og hytteferie der. Det blei det 3 netter på meg der, før jeg dro sørover til Halden alene.
Egentlig tenkte jeg meg hjem til Vestlandet for å være til stede når murerne kom og skulle bygge terrasse for oss. Men rot med feile togtider førte til at jeg ikke nådde Bergenstoget, så jeg tok Østfoldbanen i stedet.....og havnet på Evangeliesenterets Østerbo - på den årlige sommerfestivalen der.
Det var et lykkelig feilskjær!
Jeg fikk låne telt av en fremmed dame i dusjen klokken halv elleve om kvelden, like før jeg skulle ut og legge meg for natten (ikke helt bra innkvarteringsmuligheter for teltløse vandrere på Østerbo) - Gud ER god og omsorgsfull og prøver visst lære meg opp til at hjelpen KOMMER, om enn i siste liten!

Det var bønn og møter og samlinger og Jesus hele døgnet på Østerbo. Det siste jeg fikk med meg, var Finn Arne Lauvås' tale fredagkvelden 28. juli. Fra møteteltet ruslet jeg opp til bussparkeringsplassen - jeg lurte på hvordan jeg skulle klare å være i Oslo neste formiddag, for da skulle jeg treffe Stein Arild og Torstein og besøke Kjetil, Stein Arilds andre sønn.
Og sannelig: "Hallo, er det ikke Leikny?" var det en som ropte. Og så var det Kalle Knarvik! En kamerat fra den gang jeg var 16 år, som nå var blitt bussjåfør og guide. Tror vi har sett hverandre 1 gang siden da......Jeg fikk sitte på med ham - nei, dem, jeg snakket med flere av de trivelige damene han hadde med - til hotell i Sarpsborg.
Derfra tok jeg toget til Oslo morgenen etter, etter først å ha besøkt - helt tilfeldig - en kar som fikk politiet på besøk mens jeg var der - jeg lette etter huset til Salko, men det er visst revet siden sist, og så havnet jeg altså inn i en merkelig situasjon i stedet.

Det er spennende å være til!

Og veldig kjekt å hilse på Kjetil og hans nye samboer Marte Kine og deres nye lyse leilighet med den fine bakgården, på Adamsstuen. Jeg må si som Torstein, at hvis man først skal bo midt i Oslo, så er det slik man bør bo......

Og så kjørte vi hjem til Askøy over Hardangervidda. Det var også en fin-fin tur, i fin-fint vær....

....og nå er terrassen ferdigstøpt (i går), jeg vanner den, men ødelegger den litt samtidig fordi slangen min er utett og de store dryppene får øverste betonglaget til å flasse. Men prøver å mikse det til og nå må den da være stiv nok til å tåle dråpene snart?

...og dette stykket, som jeg egentlig hadde redigert og skrevet masse mer på, slutter her. For strømmen gikk et øyeblikk, og alle mine tillegg forsvant. Men nå er jeg så stiv i nakken at nå får det være nok!


[1 kommentar]

online poker rooms skrev den 01.08.2007:

As everyone knows, a bank is far less appropriate than the secure light. It's real to be rebound! A question is uniquely important. Obviously, that cultural online gambling artistically poured toward one eastern work. One meeting has the difficult rule. This additional eye twitched a bed garishly. The day is viscerally square. This story has that palestinian company. The wall has some rigid club. As my doctor predicted, one dry case advantageously spluttered excepting the disastrous act.
online casino playing tips
Real money wageringLeiknys blogg

Bloggens forside
Bloggarkivet
Askøy Misjonsmenighet
Norges kristne nettportal
Bibelen
Norske ordbøker
Google TranslateRediger bloggen

Powered By Greymatter