velkommen * dikt * sanger * tekster * bilder * blogg * om Leikny * e-post --------------
Forside » Arkiv » September 2006 » Mer fra Sverige

[« Firkantethet, forbilledlig lydighet eller klassekamp?] [Rapport siden sist! »]

Mer fra Sverige

21.09.2006

Jeg blir rört av hvor närt svenskene synes å ha oss nordmenn i hjertet. Det er bare vennlighet å möte overalt, og på TV her refererer de stadig til Norge - närmest som om vi var deres andre halvdel..

De snakker ikke like mye om danskene!

Nei, det er vi som er broderen. Systern.

I dag fikk jeg invitasjon til å väre med i kirkekoret, selv om jeg bare er her for en kort tid. Jeg var oppom den lokale kirken her klokken to og hörte organisten spille orgel, grammofon og piano for oss frammötte hjemmevärende damene, det var veldig fint, og så spilte (og sang) jeg min nye sang for ham etterpå, jeg skrev den i morges og i går kveld. Tror han likte det? Han inviterte meg i alle fall med.

Har nemlig fått låne en gitar, jeg spiller 2. (og 3.) stemme med den mens jeg synger 1. stemmen. Forresten bruker jeg lekepianoet jeg kjöpte til 125 kr også, i komponeringsarbeidet. Men det er så skrekkelig lyd i det, at jeg foretrekker gitaren.

Jeg var vel modig som våget tilby meg å spille! Ja, det var jeg. Men det var sikkert bare hyggelig for organisten....

Og nå i kveld har jeg värt på omvisning her i "slottet" der Stein Arild jobber, med mat etterpå. Han har nok eid ikke rent lite stormannsgalskap, den svenske matematiker Mittag-Leffler som bygde det. Men spörs om det hadde blitt noe matematisk institutt, ei heller noen Sverigetur på meg, uten denne galskapen!

En får visst väre litt modig og gal, skal det skje noe -


Leiknys blogg

Bloggens forside
Bloggarkivet
Askøy Misjonsmenighet
Norges kristne nettportal
Bibelen
Norske ordbøker
Google TranslateRediger bloggen

Powered By Greymatter