velkommen * dikt * sanger * tekster * bilder * blogg * om Leikny * e-post --------------
Forside » Arkiv » June 2007 » Tegnet i Trollhatten

[« Hallo verden!] [Beiste-mor »]

Tegnet i Trollhatten

01.06.2007

I går gikk vi gjennom holet i Trollhatten i Nordland fylke, jeg og Stein Arild:
trollhatten (34k image)

Men jeg lurer på hva som ville skje hvis fjellet blei flyttet 300 meter ut i havet rett utenfor?

Da ville denne vakre gården vet foten av Trollhatten fått stengt utsikten sin mot vest:
utsikt (34k image)

Og kanskje hadde de som bor der, blitt sinte fordi kveldssola deres var stjålet? Eller hadde de heller spurt seg selv hvordan det hadde seg at fjellet de før hadde i ryggen, nå var kommet rett i synet på dem?

Det ville nemlig ha vært Gud som hadde gjort det. Gud kan jo flytte fjell. Og Han har lov å gjøre det, siden fjellene er hans. Han har jo skapt dem selv.

Tro på Gud kan også flytte fjell.
Står jo i bibelen at om man har tro som et lite sennepskorn, skal man kunne si til dette fjell: Flytt deg og kast deg i havet!
Og det skal skje.

Tenk å ha, å få, slik en tro. Jeg ville skåret fjellet pent av 6 meter over bakkenivå, slik at minnet om hvor det har stått til nå, skal være helt synlig og helt målbart for alle som tviler på fjellflyttingen.
For Gud MÅ få æren. Folk må begynne å tro på ham!

Jeg spiser forresten sennep på brødskivene for tiden wink

På vei opp mot holet i går, hadde noen støpt fast denne plakaten:
salme (34k image)

Kan vel Gud la noe være ugjort for at vi i Norge skal skjønne hvem som er Gud? Hvis noe slikt skjer med Trollhatten som jeg drømmer om her, skal alle vite at det har Gud gjort, Bibelens Gud, han som sendte Jesus, sin egen sønn, til jorden.

Men Gud har ennå barn på jorden, nemlig alle oss som tror på ham og ber til ham - blant annet om at store ting må skje og troen komme til landet vårt.

Jesus selv var forresten sparsom med tegnene. Han gjorde sine under for å være god med noen som trengte hjelp, ikke for å demonstrere hvor mektig han - eller Gud hans far - var.
Men mektig var han, og mektig er han.

Her er ett til bilde jeg tok i går, av Stein Arild, mannen min, og av hele sørlige åpningen av hullet i trollets hatt:
silhuett (34k image)

Sagnet sier jo at hullet i hatten var en fjellkonges forsøk på å redde Leka-møyen fra den viltre sønnen til en nabokonge. Fjellkongen sendte nemlig hatten sin mellom møyen og galningen pil, men redningsdåden hjalp ikke, for alt blei til stein i det sola rant.

Men der finnes større konger i verden!!!!
Hvis redningsaksjon det er gagn i.....

I dag vil vi ta med fiolinen og gå opp til Trollhatten igjen. For der var flott akustikk, og i går kveld laget vi folkemusikk i hytta vår her på campingplassen - med stemme og fiolin - som skal serveres fra Trollhatten om en stund wink wink


[2 kommentarer]

sandra skrev den 18.01.2008:

hvorfor står det frykt gud confused


Leikny skrev den 19.01.2008:

En dommer som har makt til å dømme og sende en både til himmelen og til fortapelse - for evig - har man grunn til å skjelve for. Frykte.
Gud, som skapte oss, skal jo dømme menneskene etter deres gjerninger, en gang - noen til evig fortapelse.

Gud, som vet alt, som drar hver bite av livet ens fram i lyset -
Bedre å frykte ham på forhånd - så man hører etter hva han sier, og slipper å komme for dommen (de som tror på/tar imot Jesus og hans tilgivelse, blir rene i Guds øyne, og skal ikke dømmes - Jesus blei sendt for at vi ikke skulle dømmes, han tok jo vår straff på seg på korset) - enn å frykte ham når det er for sent, og den rettferdige dommen over ens liv skal felles. Ikke sikkert man blir stående oppreist etter en slik rettsak!Leiknys blogg

Bloggens forside
Bloggarkivet
Askøy Misjonsmenighet
Norges kristne nettportal
Bibelen
Norske ordbøker
Google TranslateRediger bloggen

Powered By Greymatter