velkommen * dikt * sanger * tekster * bilder * blogg * om Leikny * e-post --------------
Forside » Arkiv » October 2007 » Stein Arild i Filippinene

[« I Lofoten] [Takk, Bjørg! »]

Stein Arild i Filippinene

14.10.2007

Blomsterhyllet gjest (og min ektemann) Stein Arild i Olivas Stammelandsby, midt blant Mamanwafolket i Filippinene:
webOlivas-landsby (54k image)

Han var nemlig på sitt livs første misjonstur nå nettopp; han og Tore Vindenes og Benjamin, Tores sønn, var borte herfra i 18 dager og besøkte menighetene og folkene i Filippinene vi har vært med å støtte økonomisk i flere år.

Olivas Stammelandsby er et landområde som blei kjøpt med penger fra Oliva Høynes' testamente. Det blei gitt til en gruppe fra Mamanwafolket som måtte flykte fra sine egne ville fjellområder pga geriljakrig og - trodde jeg - jorderosjon?

Nå ja, her er han sammen med Daisy som er lovsangsleder i en annen Mamanwalandsby:
webSA-og-Daisy (39k image)

- hele stammen omvendte seg nemlig til bibelens Gud for noen år siden, og de kristne som forkynte evangeliet for dem, fant ut at de trengte timelig hjelp også, ikke bare åndelig. Så det blei land og matutdeling og skole også. Jeg er med i Misjonsgruppa i menigheten vår, som samler inn penger til dette arbeidet.

Benjamin 14 år har vært i Filippinene før, men det er lenge siden. Foreldrene var fastboende misjonærer der før han blei født, og seinere har de vært besøkende misjonærer (Tore har en slags rådgivende og støttende "biskop-funksjon" der nede, forstår jeg).

Her er han sammen med noen fagre damer fra Mamanwastammen - han syns visst det var gøy å være høy blant folk for en gangs skyld:
webBen-og-jentene (41k image)

Her er Tore med og ber for en 73 år gammel kar som skal sendes til Mamanwafolket for å lære dem jordbruk (de var samlere før de rømte ned fra fjellet):
webForbonn (51k image)

Og her enda en oppgave for de tilreisende misjonærer: Å spise lunch med pastorene og deres ektefeller under bønnekonferansen de var med på på øya Leyte, der pastor Boy bor. Det var et fellesarrangement for alle de evangeliske kristne på stedet, noe som var både stort og nytt for dem. Fra venstre: Pastor Moses, pastor Boy, Benjamin og Tore V, samt noen hoder til:
webLunch-m-pastorer (56k image)

Jeg har levd med bilder og film og ting fra Filippinene døgnet rundt i flere dager nå. Hvis jeg lukker øynene ser jeg bare en masse små brune menn....pastor Fred - pastor George - pastor Boy - og noen damer også, hva var det nå hun hette, hun som kokte mat for dem og vasket klærne deres? Bemmy!? - og alle de skjønne bibelskoleelevene - og motorsyklene, jeepneyen, hønsene, husene, ungene...

Her får de yngste slektningene til pastor Boy litt teknologisk velsignelse:
webTekno-velsignelse (46k image)

Og dette er et bilde fra dagen før de reiste hjem, de tok med seg en masse mennesker og dro til stranden. Betalte for mat og moro for dem, forstod jeg. Her en storebror som hadde tatt lillebroren sin med - en sånn søskenkjærlighet har kanskje norske unger noe å lære av:
webTekno-velsignelse (46k image)

Her er et skikkelig symbolsk bilde:
webSA-marsjerer (26k image)
Kunstverket er reist til minne om en hedelse under krigen i 1944, da amerikanske McArthur kom og befridde filippinerne fra japanerne.

Og nå marsjerer Stein Arild også for Filippinene.....Leiknys blogg

Bloggens forside
Bloggarkivet
Askøy Misjonsmenighet
Norges kristne nettportal
Bibelen
Norske ordbøker
Google TranslateRediger bloggen

Powered By Greymatter