velkommen * dikt * sanger * tekster * bilder * blogg * om Leikny * e-post --------------
Forside » Arkiv » January 2008 » Mer om "In You"-CD-en

[« Den store forskjellen mellom 9,5 og 10] [Ekornland »]

Mer om "In You"-CD-en

15.01.2008

Så ut det gode du har - bruk talentene dine, er den stående himmelske ordren.
Og:
"Skal ikke du gi ut CD?" - det menneskelige spørsmålet fra et par karer som hørte meg synge.

Jo, før stemmen blir altfor gammel og tørr, og før folket går fortapt, tenkte jeg.
Så jeg satte igang et prøveprosjekt. Lydstudio og greier. Det gikk ikke bare bra.Kvaliteten på låtene er ikke god, jeg synger falskt. Særlig på 1. sangen.
Det forundrer meg litt, for jeg har flere ganger opp gjennom livet sunget inn hobbyinnspillinger hjemme, og falsk-synging har aldri vært et problem da, såvidt jeg har hørt.

Men nå!
På den første sangen, den jeg sang om igjen på onsdag, glemte lydmannen å legge inn de punkt-rettelsene på nyeversjonen som vi faktisk gjorde, for det andre er der mange flere tonebommer og ustødigheter enn jeg hørte ved første og eneste (?) gjennomhøring i studio (hadde det så travelt), for det tredje ligger stemmen min litt over pianoet hele sangen igjennom, det er skikkelig ille. Har lydmannen kommet borti en knapp?
- og likevel er det noe fint ved å høre på den. Pussig.Kanskje fordi arrangementet er så fredelig? - det er Bengt lydmanns verk, forresten.

Sangen var det han som plukket ut blant de 24 egen-skrevne sangene jeg sang for ham i november. Han mente alle mennesker kunne kjenne seg igjen i den, ikke bare kristne. Den handler om å være knust og utslitt og på avveie - da har man bare Guds nåde igjen.

Den andre sangen, Nåde på nåde, var det jeg som insisterte på. For det var slik det var for tiden, syntes jeg - at jeg fikk nåde på nåde fra himmelen til holde ut, arbeide meg gjennom, prøve på ny, komme over - alle mulige slags vansker. Og nåde på nåde på nåde til å oppleve og gjøre fine ting.

Siste sangen, "In you", er en sang jeg er dypt rørt over å ha skrevet og ment. Gi den alltid må være mitt hjertes ærlige sang.
- og den er heldigvis ganske rent sunget, sammen med Åsta - syns jeg.

Stemmen min, ja.
Den kan trenge forbønn. Kan jo ikke gi ut noe seriøst på denne falske måten!
Den blei sikkert ekstra belastet i høst, jeg hadde en langvarig halsbetennelse, og sang likevel, og dessuten ga jeg den en fryktelig påkjenning midt under betennelsen - jeg skreik så rasende frustrert til et menneske som jeg aldri har gjort. Jo, kanskje én gang før.

Sinnet trengte faktisk igjennom, han skjønte hva jeg prøvde si - akkurat den kvelden, i alle fall - så vi kunne snakke med hverandre på likefot igjen (en kan ikke snakke på likefot med en som misforstår en totalt, det er helt umulig - jeg skreik for å få ham til å begripe noe, han hørte jo ikke etter da jeg snakket normalt) -

Var det det som tok knekken på stemmen?? Jeg har jo dårlige slimhinner ellers også.
Det er forresten ikke Stein Arild jeg skreik til!

Falsksynging har ikke bare med stemmen å gjøre, men med øret, med hørselen. Jeg hadde dotter i ørene og halsbetennelse og var overtrøtt flere ganger i studio, men vet ikke om det forklarer alt det falske.
Neste gang, hvis det blir en neste gang, vil jeg ha en streng produsent som nekter å gi ut en falsk tone. Jeg BURDE klare dét! Ved å øve, øve, kanskje? Jeg øvde for lite! Sparte på stemmen!

Jeg skulle ønske at folk kom med ærlige tilbakemeldinger på platen (har sendt den til mange venner). Helst skulle tilbakemeldingene kommet før jeg masseproduserte den, men det er for sent nå (har over 100 plater til, som jeg tenkte bruke i evangeliseringssammenheng, men går det an? Er det for ille?)

Jeg fikk forresten en advarsel. En indre uro da lydmannen ringte og sa at nå satte han i gang produksjonen. Men jeg var så gjennomsliten mindre enn to døgn før vi skulle til USA, at jeg ikke orket dra til byn´for å sjekke - og lytte - om alt var i orden. Bengt lydmann var jo fornøyd! Så jeg sa OK.

Sånn kan det gå når man er ulydig. Det var noe vesentlig som manglet på plate-teksten også, den tekstbiten satt jeg sjøl og trykket på platene kvelden før avreise, og håpet det var det som var galt. Men når jeg nå har lyttet til platen noen ganger, blir de to første sangene bare verre og verre for meg, sånn musikalsk. Men tekstene er enda gode....

Konklusjonen må bli: Lytt til din hellige uro. Jeg hadde sikkert fått krefter om jeg hadde dratt avgårde - og muligens vett til å stanse produksjonen??

Jeg skal be Stein Arild legge inn sangene her på hjemmesiden min når han får tid. Det er mye å ordne her i starten, han trenger jo å komme skikkelig i gang med matematikken snart, og ikke bare organisere seg....Leiknys blogg

Bloggens forside
Bloggarkivet
Askøy Misjonsmenighet
Norges kristne nettportal
Bibelen
Norske ordbøker
Google TranslateRediger bloggen

Powered By Greymatter