velkommen * dikt * sanger * tekster * bilder * blogg * om Leikny * e-post --------------
Forside » Arkiv » February 2008 » 11 kirker i nabolaget

[« Messiansk menighet] [Supertirsdag og byggverk i storm »]

11 kirker i nabolaget

03.02.2008

Det er søndag, og først gikk jeg til vår egen kirke, Assembly of God. Det er en pinsekirke, gåturen dit tok 25 minutter:
webPinsekirke-Assembly-of-G (24k image)

Etterpå gikk jeg en tur i nabolaget og tok bilde av alle de andre kirkene - eller hva skal man si - i nabolaget - alle ligger 15 minutters gåtid eller mindre fra oss. Her er de:

Christian Reformed Campus Chapel - her har jeg og Stein Arild vært på swing-kurs:
webChristian-Reformed-Campu (62k image)


Dette er "First Church of Christian Science", jeg har snakket med folk i bevegelsens kontor i London, og vil ikke anbefale noen å gå dit. De driver med sjelelig sjølutvikling iblandet....husker ikke....:
webFirst-Church-of-Crist (50k image)


First Congregational Church; her fikk jeg låne flygelet en dag, satt i timevis og spilte, det var kjekt. Jeg spurte en kar på kontoret hvem de var, svaret var "en fri kirke, ikke katolikker, ikke baptister, ikke....." så jeg blei ikke så mye klokere, men fikk litt lyst å være med på noe frivillig arbeid de driver. Får se!
webFirst-Congregational-Chu (63k image)


First Presbyterian Church, svær sak, har ikke vært inni:
webFirst-Presbyterian-Churc (72k image)


Her i Memorial Christian Church (Disciples of Christ) går jeg på bibelstudiegruppe hver torsdag. En svært liberal kirke jeg ikke stoler noen ting på forkynnelsen i, men folkene er skikkelig greie:
webMemorial (64k image)


Den lutherske studentkirken "Lord of Light" - ser ut som de har studenthybler i tilknytning til menigheten, skal sikkert besøke dem en gang:
webLord-of-Light (67k image)


Mormonerkirke/senter. Jeg har bodd blant og besøkt mange mormonersammenhenger under tidligere USA-opphold, de tror på Mormons bok i tillegg til bibelen (en bok som engelen Moroni skal ha overlevert til bevegelsens grunnlegger Josef Smith):
webMormonerne (64k image)


Første dagen vi var her, gikk vi innom dette Quaker-senteret, "Friends Center"; de har "worship" hver søndag kl 9 og kl 11. Da sitter alle stille i en helt ribbet sal, helt til noen får noe de mener er fra Gud, som de så deler med de andre. Enten man i utgangspunktet er kristen, muslim, buddhist eller hva - for "alle har Gud inni seg".
De tar nok ikke seriøst at det finnes mange ånder som kan snakke til en - både Gud og Satan:
webQuaker.--FriendsJPG (67k image)


Jødisk synagoge. Har vært på deler av et møte her, en utrolig flink 13 år gammel jente blei tatt opp som "voksen" i menigheten den dagen; hun fikk synge en masse på hebraisk, samt holde sjølskrevet tale om Miriam og Deborah:
webSynagoge (35k image)


Til slutt; en stor Luthersk kirke (University Lutheran Chapel) - jeg gikk nedom kafeen deres i dag, tenkte gå tilbake dit etter rundturen, men gikk hjem og så på superfinalen i Amerikansk fotball i stedet-
webUniversity-Lutheran-Chap (60k image)


Som dere skjønner, har jeg ikke sjekket innholdet i alle kirketilbudene rundt oss - det kryr jo av dem - men vi er veldig fornøyd med den pinsekirken vi er havnet i, der er i alle fall Gud å finne. Slik ser det ut inne hos oss, bildet tatt i morges:
webInni-Pinsekirke (62k image)


Og helt, helt til slutt et annet bilde jeg tok i morges i egen kirke - synes det er så fine farger i det, i motsetning til mange av kirkebildene, som jeg her gjort litt for lyse (de fleste var egentlig nokså grå - tatt i tussmørke):
webOfferfat (68k image)Leiknys blogg

Bloggens forside
Bloggarkivet
Askøy Misjonsmenighet
Norges kristne nettportal
Bibelen
Norske ordbøker
Google TranslateRediger bloggen

Powered By Greymatter