velkommen * dikt * sanger * tekster * bilder * blogg * om Leikny * e-post --------------
Forside » Arkiv » February 2008 » Fra småbyen til hovedstaden

[« Jam] [Reisens rikdom »]

Fra småbyen til hovedstaden

29.02.2008

I dag: Tog i 6 timer fra en liten, oversiktlig, vennlig smaaby i West Virginia, og ut til hovedstaden og storbyen Washington DC. Har akkurat rigget meg til pa et motell - og kjenner fortsatt spenningen i magen: Er drosjesjaforen til aa stole pa? Hvor havner jeg naa? ER DET FARLIG HER?

Men han var grei, freden fulgte meg inn i drosjen (den langt inni meg), klokken er kvart over ti om kvelden og resepsjonisten har forklart meg veien til metroen i morgen tidlig.

Da skal jeg se Det Hvite Hus!
- haaper bare jeg faar ladet opp fotoapparatet et sted, ellers blir det ingen bilder herfra. Det maa jeg jo ha!

Hadde ikke trodd jeg skulle brukt opp batteriet, saa jeg tok ikke med laderen. Har bare med en liten svipptursekk fra MX sport med, har knepet kraftig inn paa bagasjen. Og saa har jeg instrumentet (en Psalte) jeg kjopte i West Virginia, men det er ganske lett.

Hvor lenge turen skal vare, vet jeg ikke. Reiste hjemmefra Michigan lordag for nesten en uke siden i leiebil sammen med Stein Arild, og til Beckley, WV. Han dro hjem igjen mandag morgen, og saa var jeg i Beckley sammen med min venninne Michelle baade mandag og tirsdag. Onsdag kjorte vi paa tur til smaabyen White Sulphur Springs (ogsaa West Virginia), hvor hun slapp meg av.

Saa har jeg ruslet rundt og blitt kjent med stedet og folkene fram til i dag, fredag formiddag.

Her er jeg hos småby-frisøren, som også jobber på et lotteristed, jeg fikk vite masse av henne, både mens hun klippet og på langt lotteribesøk:
web-frisor (87k image)

Stikkord: 8 kirker, 6 lotteristeder (spillehaller med masse damer som er blitt avhengig), 3500 mennesker, pussig køntridialekt og et KJEMPE-hotell (1800 ansatte) i superluksusklassen, som fram til 90-tallet i tillrgg hadde et svaert underjordisk anlegg med hemmelige bombesikre bunkere staaende klar til alle USAs kongressmedlemmer med familier - naa er det avslort og folk kan gaa paa guidede turer der i stedet.

Her detalj fra innkjørselen til luksusstedet, man skjønner umiddelbart at bak denne muren er det klasse:
web-greenbriarmur (84k image)

Men i morgen er det storbyen!Leiknys blogg

Bloggens forside
Bloggarkivet
Askøy Misjonsmenighet
Norges kristne nettportal
Bibelen
Norske ordbøker
Google TranslateRediger bloggen

Powered By Greymatter