velkommen * dikt * sanger * tekster * bilder * blogg * om Leikny * e-post --------------
Forside » Arkiv » April 2008 » Bisettelse

[« Niagarafallene] [Gunvors 60-årsfest »]

Bisettelse

12.04.2008

web-Sigmunds-kiste (48k image)
Kisten og kirken er vakkert pyntet. Inni den ligger svigerfar. Hans jordiske rester - ikke sjelen. Jeg så ham død to dager før bisettelsen, og satt rystet og drakk juice på kafeen etterpå.


Fordi alle de gamle jeg så, lignet slik på min døde svigerfar. Deres alderdomstrekk var egentlig dødstrekk, så jeg. Snart ville det ikke lenger være livspust igjen i dem heller. De så kisteklare ut.

Men var de klare for dette?
Trodde de på på, hadde de tatt imot - han som sa at hver den som trodde på ham sjøl, skulle leve om de enn døde?

Jesus vekket opp flere døde mennesker da han levde her på jorda. Han sto sjøl opp igjen fra de døde. Han er åpenbart sterkere enn døden.
_

Begravelsen blei fin. Nei, bisettelsen.
Svigerfar har vært en bra mann. Hans glede over å få besøk av oss , hans beskjedne men vennlige interesse og oppmuntrende kommentarer er vel det jeg sjøl husker best.

Han fikk dessuten utrettet mye som forlegger og som forkjemper for det frie ord.

Og det fikk han velfortjent ros for. Det var godt for oss i familien å høre dette, og å dele minner med hverandre. Det blei virkelig en fin stund både i kirken og under minnestunden etterpå.

Men jordelivet hans er definitivt slutt.
Det var godt at restene av ham var dekket av en hvit og fin kiste. Døden er nemlig brutal i sin utildekkede virkelighet.
__

Billedlig talt trenger enhver å bli dekket av hvithet. Hvithet, renhet, hellighet. Jesus er den som dekker oss.

Nøkkelen er å tro på Jesus - tro på det han sa, på det som skjedde med ham - og på at han er den samme i dag, med de samme egenskapene, de samme holdningene, følelsene, evnene...han som tilga folk deres synder, helbredet dem, forsto folk, forklarte, svarte, irettesatte, jaget ut onde ånder, gjorde folk levende igjen...

Han kommer igjen, sa han, for å hente de som tror på ham.
Folk skal stå opp av gravene - jeg har et stort håp om at svigerfar blir blant dem - og Kristus Jesus skal rykke dem med seg opp i skyene, sammen med dem som fortsatt lever og tror på ham. Og så skal de være sammen med ham for alltid.

Resten - skal dømmes rettferdig.

Men hvem kan bli stående i rettsaken om seg sjøl? Hvem våger stille seg fram for den Hellige Gud uten å ha tatt imot Jesus først? Tatt imot hans tilgivelse, renvaskelse, stedfortredende død?

Folk må skynde seg og ordne sin dødssak. Nei, sin livssak.
Så sjelene deres kan gå til Gud, til himmelen, når de dør - de gjør ikke dét automatisk!

Hør, Jesus lever virkelig. Jeg har merket ham så mange ganger.
Men om dere ikke helt tror på meg, så prøv sjøl, å ta bibelens ord av ham og om ham på alvor. Vær for all del ærlig . Og snakk til ham. Han LEVER jo!Leiknys blogg

Bloggens forside
Bloggarkivet
Askøy Misjonsmenighet
Norges kristne nettportal
Bibelen
Norske ordbøker
Google TranslateRediger bloggen

Powered By Greymatter