velkommen * dikt * sanger * tekster * bilder * blogg * om Leikny * e-post --------------
Forside » Arkiv » July 2008 » På rodeo

[« ....the work of your hands....] [Dinosaurer, adventister og sjefssuite »]

På rodeo

12.07.2008

Tøffe cowboyer på galne okser, kalver som skulle fanges, hester, sauer, smått og stort i aksjon. Det var artig!
fange-smaaokse08 (67k image)


Men før dyrelekene startet, var det allslags prosesjoner og beæringer. En God Borger av samfunnet (en 60-årig kv lærer), Årets Cowboy, her er han ("He has been a cowboy all his life"):
Cowboy-aeres (67k image)

Indianere, cowgirl-misser, Amerika, militæret - mangt og mye skulle æres....har forresten støtt på militæret i mange sammenhenger nå, i USA er det sannelig både legitimt, sjølsagt og forventet med nasjonalpatriotisme:
militaeret-med (88k image)
I Norge tør jo ikke voksne mennesker å holde tale på nasjonaldagen lenger - godt å se voksne folk som er begeistret for sitt eget land, sjøl om akkurat den amerikanske navlen kanskje er noe forvokst -

Men den fine indianer-prosesjonen gjorde meg vondt:
Indianere-rir (92k image)
Stemningen var nemlig så liten, alt blei pinlig stille....kanskje er den gamle indianerkulturen fremmed og lite levende blant folket? Lettere å ære en gammel cowboy du treffer på butikken annenhver uke, enn en idé og en museumskultur?

Men her kommer moroa:
Ri-vill-hest (73k image)
Man måtte klare holde seg på hesten i 8 sekunder. Så blei innsatsen bedømt av 2 dommere, som hver hadde maksimalt 25 poeng å dele ut både til hest og rytter. Altså 100 poeng høyeste mulige score - kveldens vinnere fikk 90 poeng.
Hestene (og senere oksene) oppførte seg helt vilt fordi de hadde fått en stram rem rundt magen.

Mer moro:
Ri-sau-naerbilde (55k image)
Det var 5-6 år gamle barn som red på sauene. Poenget var å holde seg oppå sauen lengst mulig. Alle falt av til slutt. Vinneren blei den eneste jenten som deltok, hun fikk kveldens største applaus, der hun klarte seg 3 ganger lenger enn guttene....

Noen flere aktører:
Ridende-aktorer (83k image)
Dommer i stripete vest, ridende speaker i blå skjorte, en klovn som holdt oppe stemningen, noen hjelperyttere (jaget dyr på plass, løsnet mageremmene på dyra osv osv)

Noen observasjoner: Ungoksene som skulle fanges med lasso, visste godt hvor de skulle: Tvers over plassen og ut gjennom porten på andre siden.
Sauene som blei ridd av barn, samlet seg alle rolig i en flokk etterhvert som de var ferdig med rideturene sine.
Tilskuerne bestod av unge og gamle, barn og bestemødre - alle var der - ikke noe synlig fyll.

Her er Torstein ferdig med kvelden:
Torstein-paa-rodeo (38k image)
Stein Arild var avgårde med bilen og fikk enda en ny radiator, den vi fikk på mandag var nemlig også lekk - og var ikke med.


[1 kommentar]

acibfx skrev den 03.09.2009:

jS6xlu ywtpsnzyntyl, [url=http://ctkhyqyyfolj.com/]ctkhyqyyfolj[/url], [link=http://rzvggswkutow.com/]rzvggswkutow[/link], http://xojtwbrzsxws.com/Leiknys blogg

Bloggens forside
Bloggarkivet
Askøy Misjonsmenighet
Norges kristne nettportal
Bibelen
Norske ordbøker
Google TranslateRediger bloggen

Powered By Greymatter