velkommen * dikt * sanger * tekster * bilder * blogg * om Leikny * e-post --------------
Forside » Arkiv » May 2009 » Nasjonal glede 1

[« Stavangertur med ungdommen] [Nasjonal glede 2 »]

Nasjonal glede 1

18.05.2009

Astrup-tun-450 (65k image)
Fredag 15. mai: Kom hjem fra en uke i Jølster og norsk-norsk landsbygd i vårprakt (bildet: Astruptunet, tatt fredag).
Bodde i enkel hytte på Jølstraholmen camping, en sånn ekte en du må ut et annet sted for å finne toalett og vann.
Kaldt om morgenen, grudde meg for å stikke beina utenfor dynen; lenge siden sist, den følelsen. Men hadde god dyne og ullteppe med, og radio/Cd-spiller, så det var jo luksus.

Turer i liene rundt Vassenden. Så inderlig vakre farger, så nydelig vær.

To turer til Førde også; den ene endte på Askøy etter haiking hele veien....hjem til Stein Arild, fikk vasket håret der neste morgen, hadde fått vaskemaskinpolietter i stedet for dusjpoletter, det var derfor dusjen på campingplassen ikke virket, skjønte jeg senere. Og fikk låne bedre kamera, vårt gode er stjålet (mistet?) for noen uker siden.

Innom gamleheimen to dager og spilte piano. Øvde inn en sak på psalten også, jeg og den framførte "Morgon mellom fjella" tostemt. Den ene dagen satt de gamle oppstilt og ventet på kulturskolens barn som skulle danse for dem - én time for tidlig. Personalet (?) hadde gjort en glipp - i alle fall, jeg dukket opp og spilte og sang og pratet for dem i ventetiden.

Aha-opplevelse:
To nydelige foto-motiv - de to fineste på hele turen og nesten i hele mitt liv - en rød og hvit gård i intens grønn bakke i kveldssol bak et steingjerde, og en gammel slitt kledd bonde i skuffen på sin røde traktor som sto og spikret på sitt røde naust - fikk jeg ikke fotografert, enda jeg hadde to kamera med. Det første fordi begge batteriene gikk ut samtidig, og akkurat da, det andre fordi jeg ikke hadde tid (Et par minutter senere: hadde fått sykkelen og nesten en kuffert til busstoppet da bussen til Bergen kom, bussjåføren stoppet og lot meg løpe etter de to andre kuffertene mens hun plasserte sykkelen i bussen - hadde jeg stoppet og tatt bilde, hadde jeg ikke nådd det).

Så jeg tenker: Gud er god som lot meg nå bussen. Men er det muligens ikke min jobb å ta fantastiske bilder???
Leiknys blogg

Bloggens forside
Bloggarkivet
Askøy Misjonsmenighet
Norges kristne nettportal
Bibelen
Norske ordbøker
Google TranslateRediger bloggen

Powered By Greymatter