velkommen * dikt * sanger * tekster * bilder * blogg * om Leikny * e-post --------------
Forside » Arkiv » December 2009 » Siste forberedelser

[« Meg og mitt] [Bergen venter. »]

Siste forberedelser

23.12.2009


Mye pengebruk de to siste dagene!
Julegavehandling i går. Var dårlig flere ganger; væske og mineralubalanse som ga seg utslag i det vanlige: slitenhet, talevansker, klarte nesten ikke gå. Siste gang klarte jeg ikke justere det.
Innkjøp av julemat i dag. Men leste en god stund i bibelen først. Det gjorde kanskje susen - er i alle fall i mye bedre form nå.

Torstein var med begge dager. Han kjører. Og kjøper også. Men juletre har vi ikke fått tak i. Først prioriterte han det ikke. Og så: Utsolgt! - da han endelig dro av gårde for å få tak i et tre. Han kom hjem helt utslitt, og har ikke orket dra ut igjen.

Blir der treløst i år, eller kanskje en einerbusk? Leste om en einerbusk i bibelen i dag (folkets sistevalg; da ingen andre ville bli konge - måtte de ta til takke med den), og tomten vår heter Einerheim. Er enda igjen en busk eller to nedi skråningen.

For noen dager siden syntes jeg Herren peke på det med juletre - jeg skjønte ikke helt hva Han mente, skulle vi ikke få juletre? Jeg prøvde jo overtale familien til å legge vekk både gaver og tre for 10-12 år siden - jeg ville heller ha Jesus - men noen av dem nektet å gi opp tradisjonene, og blei nokså......så jeg ga meg.

Min fineste jul hadde jeg som svært syk for 13 år siden. Jeg orket verken lys eller lyd eller mat, og hadde sendt mann og sønn til en tante, for at de i alle fall skulle få kose seg. Og så lå jeg stille, tenkte på Jesus og tok inn Guds nærvær. Dette var før jeg kjente Ham, og før jeg hadde gitt meg til Ham. Men det var en nydelig jul.

Jobbet litt med julefesten 3. januar, prøver finne folk til det ene og det andre. Ikke like lett alt! Fikk bl.a ikke tak i henne jeg tenkte spørre om å holde tale. Noen ganger virket ikke telefonforbindelsen. Så var det ingen som svarte. Har begynt å lure på om jeg skal tale selv.....men traff en på butikken jeg hadde tiltenkt en annen jobb, og hun sa ja. Flott!

Stein Arild har begynt å miste håret. Ser ut som en kreftpasient "skal". Men det var en sorg likevel.

Fin kveld med ferskt kjempegodt brød og god familieprat. Viktigere det, enn å pynte....får vi gjøre i morgen. Kanskje. Men pinnekjøttet er lagt i vann. Og min mor har jobbet godt med støvkluten før hun dro til byen igjen.Leiknys blogg

Bloggens forside
Bloggarkivet
Askøy Misjonsmenighet
Norges kristne nettportal
Bibelen
Norske ordbøker
Google TranslateRediger bloggen

Powered By Greymatter