velkommen * dikt * sanger * tekster * bilder * blogg * om Leikny * e-post --------------
Forside » Arkiv » February 2010 » Gjør det sjøl!

[« Julelys i Bergen] [Gipset påske »]

Gjør det sjøl!

24.02.2010


Flising-feb10 (26k image)
Endelig blir det fliser på kjøkkenet! Og jeg gjør det nesten helt sjøl.

Prosjektet begynte i fjor sommer. Da grunnet jeg veggen med hvitmaling. Så pakket vi sakene bort i en kjøkkenkrok av diverse grunner. Blant annet at butikken aldri leverte flisene vi hadde bestilt.
I jula kjøpte vi fliser et annet sted, for to uker siden diskuterte jeg ulike flisleggings-problemstillinger med en venn og fikk motet igjen, og for én uke siden skred jeg til verket, monterte lister og planla og grislet. Hendene tålte dårlig flisekuttingsarbeidet i starten, de er ikke sterke! - men senere har det gått bedre, når jeg lærte effektiv kraftbruk. Min søster ankom utpå kvelden. Da blandet vi første limdeigen og fikk opp så mange fliser som den rakk. Hun hadde gjort dette før, og fugene blei rette og fine.

Noen dager senere lagde jeg en ny limblanding helt alene og fikk opp noen fliser til. Da ble resultatet ikke så bra - to av flisene ség litt ned mens jeg vasket utstyret, og jeg klarte ikke løfte dem på plass igjen. Og en annen flis fikk for mye lim bak, så den står ut i forhold til resten - det er den spanske griseflisen som jeg egentlig ga til Åsmund, men som han ikke har hatt steder å gjøre av. Nå henger den på kjøkkenveggen vår, se bildet.

Denne uken har jeg målt opp alle problemområdene på veggen, og fått onkel Oddmund til å skjære passelige flisebiter til dem. Han har vinkelsliper. Tusen hjertelig takk, han saget i noen lister for meg også.

Og i kveld har jeg blandet enda en limblanding, sementblanding heter det kanskje, stolt på at jeg lærte noe forrige gang, og fortsatt arbeidet. Har ikke oppdaget noen tabber enda - men jeg fant ett problemområde til; der en ledning kommer ut av veggen. Så jeg trenger altså enda en spesialskåret flis.

Jeg orker ikke gjøre så mye av gangen, men skal nok bli ferdig til slutt.....sjøl om Jan formante meg i dag og sa jeg måtte få en proff en til å gjøre jobben, det kom til å se så fælt ut. Men da han sa sånt, blei jeg i grunnen bare mere oppmuntret til å gjøre det sjøl. Jeg er da verken perfeksjonist eller helt bak mål....og så ga jeg meg til å argumentere mot ham, og hørte på egne argumenter....

Å jo, jeg har tenkt for kort et sted. Der rundt griseflisen, som er av en annen størrelse enn resten av flisene. Der kommer det til å bli noe ikke-så-vakkert. Men kaffitrakteren kommer til å skjule stedet....Leiknys blogg

Bloggens forside
Bloggarkivet
Askøy Misjonsmenighet
Norges kristne nettportal
Bibelen
Norske ordbøker
Google TranslateRediger bloggen

Powered By Greymatter