velkommen * dikt * sanger * tekster * bilder * blogg * om Leikny * e-post --------------
Forside » Arkiv » April 2010 » 2 døgn, 4 gudshus og 5 tilstellinger

[« Gipset påske]

2 døgn, 4 gudshus og 5 tilstellinger

18.04.2010


Jeg har virkelig gjort nærmiljøet mitt i helgen, og fart over det meste som var av kristne tilstellinger.
IMG_0195 (27k image)
Lovsangskveld for ungdom, kvinnelunsj, sjelesorgkurs, møte med barnevelsignelse, samt salmekonsert. Bildet over er fra konserten, før Herborg entret scenen i Erdal kirke.

Herborg Kråkevik og de to musikerne hennes var proffe. Skikkelig kunstneriske. Og med sans for veldig mye av det samme som jeg: Det gode språk, helst på nynorsk. Gjennomsiktig, fredelig men kreativ musikk. De gode salmene, de samme som jeg er glad i. Men det blei mye Herborg og trille-skarrrrrende r-er for meg, og litt lite hellig Gud. Blei visst for mye kunst og sjel....opplevde alle det slik, VAR det slik?

Jeg protesterte på teologien i en Knut Hamsun-tekst hun leste, etter konserten. Den måtte jo stjele troen til folk, den slo fast at der bare finnes guder, en for hver gruppe; Gud, den Ene Gud, finnes ikke. "God is selfmade", med andre ord. Hun lot meg visst få mene det i fred....hun var forresten ikke uberørt av protesten, så jeg, håper hun kutter ut den teksten neste konsert.

Den ungdommelige lovsangskvelden fant sted i Kleppe bedehus fredag kveld. Bare moderne kristne sanger, av typen der den norske teksten (når den altså var norsk) ikke stemmer rytmisk med melodien. Men det var skjønt! Rikt! Flotte tekster. Gud var der. Jeg er likevel djupt uenig med balansen mellom stemmer og musikk, stemmene (og dermed teksten) forsvant, de ble en underordnet del av lydbildet. Kom seg på slutten, forresten. Syns også det var fint med alle vitnesbyrda, eller meningsytringene, mellom sangene. Hele salen kunne bidra. Jeg hadde også noe. Og jeg trodde på alt som ble sunget og sagt. Også på trønderen som fortalte hvordan Gud hadde tipset ham med tema til standup-showet hans....Gledens Herre, Han er ren....

På veien dit stoppet en bil og tok meg på. Stor var min overraskelse da det var min egen hobby-cd som ble spilt i høyttalerne. "Ja, du er ofte med meg, du", sa sjåføren, han fikk den av meg for 2 1/2 år siden.

Kvinnelunsjen i samme Kleppe bedehus formiddagen etter var trivelig. Fullt hus, mest pensjonister. Flott sang, av mor og to døtre Belt (?), og et multimediashow om "våren". Der manglet de skikkelig tekniker, gitt! Huff og huff. Det var én mann tilstede, han satt ved pcen, men klarte ikke jobben. Oioioi. Likevel, det kom noen perler ut av alt utstyret til slutt likevel....og jeg fikk oppskriften på den beste salaten. Men Stein Arild likte den ikke, jeg laget den et par timer senere, men manglet rosiner.

Sjelesorgseminaret på Florvåg bedehus lørdag ettermiddag var særdeles fint. Der virket det tekniske utstyret som det skulle, og det for meg ukjente ekteparet Roaldsnes (?) fra Ålesundstraktene snakket om Gudsbilde og sjølbilde, og sang en masse flotte sanger. Jeg fikk meg en overraskelse der også: Plutselig sto mitt eget navn på skjermen, som oversetter av "It is well with my soul". Noen må ha vært på denne hjemmesiden min og hentet den, dette er eneste stedet den finnes offentliggjort. For meg ble det sterkt da jeg hørte salen bli så berørt av sangen. Og de er rundt i hele landet og synger den!
Det mest interessanne som ble sagt, var at det ikke bare går an å ha en skadet kropp og en skadet sjel - en kristens ånd (innerste vesen) kan også være skadet.

Søndag var jeg i min egen menighet, Misjonskirken i Kleppestø. Der var det barnevelsignelse, fin sang, fin åpning, fin tale - alt var fint. Bunadene til babyens gjester også. Jeg skrev en liten rapport derfra etterpå, den ligger på www.amen.no. Jeg pleier skrive en slik etter de fleste møtene vi har. Jeg hadde med fotoapparat også:
IMG_0200 (25k image)
Det er ofte full sal hos oss, vi må se oss om etter nye lokaler. Ny tomt...

Søndag ettermiddag gikk jeg så til slutt til Erdal kirke, men ikke så tidlig at jeg rakk gudstjenesten deres klokka fem. Jeg rakk bare konserten. Det angrer jeg nå. Men jeg traff mange kjekke folk der som det var hyggelig å hilse på. Skulle gjerne ha delt gudstjenesteopplevelsen med dem også -

- for hvilken glede jeg får, når jeg kommer sammen med, Guds hellige folk - og opplever at Gud er midt iblant oss.


Leiknys blogg

Bloggens forside
Bloggarkivet
Askøy Misjonsmenighet
Norges kristne nettportal
Bibelen
Norske ordbøker
Google TranslateRediger bloggen

Powered By Greymatter