velkommen * dikt * sanger * tekster * bilder * blogg * om Leikny * e-post --------------
Forside » Arkiv » September 2010 » Dette var hard tale!

[« 2 døgn, 4 gudshus og 5 tilstellinger]

Dette var hard tale!

06.09.2010

Jeg var i Strusshamn kirke i går, og nyepresten Åge Sætre talte om han ved Betesdadammen som ikke klarte komme seg ut i helbredelsesvannet selv, men som Jesus kom og helbredet likevel. Mannen ante ikke hvem Jesus var, han bare tok imot Guds godhet og ble frisk. Han kunne ikke svare de skriftlærde på hvem som hadde gjort ham frisk, da de sinte kom og spurte. Det hadde jo skjedd på en sabbat......


Senere traff han og Jesus hverandre igjen. Da sa Jesus: "Nå er du frisk. Gå bort og synd ikke mer, så ikke noe verre skal hende deg". Og da sa presten: "Dette var nesten hard tale! Jeg vet jo ikke bakgrunnen for at Jesus sa noe slikt - vi synder jo alle, men noen ganger sitter vi vel så langt nede i den at det ikke er bra....."

Noe slikt.
Og jeg tenkte med meg at den presten tar ikke synd så veldig alvorlig. Han sier det er hard tale når Jesus oppfordrer oss til å ikke synde mer! Men bibelen ber oss jo om å ha Gud til forbilde, han som er gnistrende hellig og ren, vi blir stadig oppfordret til å arbeide på vår frelse, til å legge bort synd, til å være barmhjertige, og til å følge etter Jesus, han som jo ikke syndet i det hele tatt. Det er slik bibelen taler!

Les f.eks 1. Pet. 1, 14-16: "Som lydige barn skal dere ikke lenger la dere lede av de lystene dere fulgte den gang dere levde i uvitenhet. 15 Han som kalte dere, er hellig. Slik skal også dere være hellige i all deres ferd. 16 For det står skrevet: Dere skal være hellige, for jeg er hellig."

Det var småbarnsdåp også. "Nå er de født på ny" proklamerte presten. Og jeg tenkte at når himmelens, ja evighetens gave blir gitt uten at verken omvendelsen FRA synden eller omvendelsen TIL Jesus er noen forutsetning for frelsen, så er det jo ikke noe rart at man tar lett på syndespørsmål. Og at barndøpte synes det er hard tale hvis man blir bedt om å slutte å synde.

Jeg tror jo ikke barnedåpen har noe som helst å si, annet enn, og det er jo stort forresten, at foreldrene kommer til Gud med barna sine, hvis det altså er dét de gjør. Men "Guds rike hører barna til", og barna blir helliget gjennom foreldrene - står det mht himmelen og barn. Ikke noe om dåp.
Og for voksne (og barn for den del) står det at den som PÅKALLER Herren (altså Jesu) navn, og den som tror på ham - skal bli frelst, og skal la seg døpe.

Da Jesus gikk omkring og forkynte og helbredet, og folket altså kom til ham, hadde Johannes like før døpt folket i det de bekjente og vendte seg om fra sine synder.

Mannen ved dammen hadde ikke hørt om Jesus, og likevel var Jesus god mot ham. En godhet som hørte det jordiske livet til: Han skulle få bruke beina igjen.
Da Jesus snakket om noe verre som kunne hende ham, kan det veldig godt ha vært evigheten utenfor himmelen han mente (hva kan vel være verre enn å være lam, her på jorden?) - og for å unngå dette, oppfordret Jesus ham altså til å slutte å synde, og så presenterte han seg selv, så mannen skulle vite hvem Jesus var, Han som har slik en god makt.

Til takk dro mannen rett til de skriftlærde og sladret på Jesus.
Litt av en takk!
Han tok imot Guds godhet, men var vond tilbake....av og til, en sjelden gang, er ulydige det beste man kan være.Leiknys blogg

Bloggens forside
Bloggarkivet
Askøy Misjonsmenighet
Norges kristne nettportal
Bibelen
Norske ordbøker
Google TranslateRediger bloggen

Powered By Greymatter