velkommen * dikt * sanger * tekster * bilder * blogg * om Leikny * e-post --------------
Forside » Arkiv » July 2008 » Grizzlybjørn

[« Indianer og hvit] [Yellowstone Nasjonalpark »]

Grizzlybjørn

15.07.2008

Vi var 30 m unna denne grizzlybjørnen i går. Egentlig var vi på fjelltur, dette er på vei ned fra Mount Washburn i Yellowstone Nasjonalpark:
Grizzleybjorn-Y (53k image)
Dette er vel det aller største vi har opplevd her i Yellowstone, men ellers har vi fått med oss utrolig mye annet flott også.

Bjørnen (ca 2 år gml hann) var på åsen bak oss til høyre, bildet under ble tatt en stund før vi oppdaget den:
LS-SAS-naer-bjornelien (79k image)
Etter fotopausen gikk vi litt til, før vi satte oss ned og spiste, og gikk enda litt til. En mann kledd i rødt gikk forbi oss. Plutselig så vi at han og et par andre turister sto stille på fjellveien nedi bakken - de oppførte seg slik vi har lært vi skal gjøre hvis vi ser en bjørn nærmt: Stå i ro - og snakk. Og så så vi bjørnen - kanskje drøyt 100 m unna. Den rødkledde sto mellom oss og bjørnen.

Vi stoppet vi også - mens bjørnen stadig kom nærmere oss. Rådville lurte vi på om vi skulle snu og gå tilbake til toppen, men vi ville jo hjem! Ned! Dessuten ville det bli tungt å gå oppover i 3000 meters høyde, med en bjørn i hælene....Bjørnen stengte veien ned.

Da oppdaget vi at mannen i rødt hadde radioforbindelse med noen - han var skogvokter. Vi trakk oss ned mot ham, han hadde bjørnespray også. Han "gikk oss forbi bjørnen" - han hadde sett både bjørnen og oss turister fra vakttårnet sitt på toppen av fjellet. Nå snakket han til bjørnen "I know you are there. And you know about us. That's good!" sa han, mens vi sammen gikk videre nedover, bjørnen ca 30 m ovenfor oss. Her er rangeren (parkvokteren) og Torstein, Torstein tok bilde av bjørnen men jeg tok bilde av dem:
Ranger-og-TJS (73k image)

Lenger nede traff vi en gruppe turister som også sto stille pga bjørnen. De hadde sett bjørnen like ovenfor Stein Arild da han gikk oppover for å møte meg og Torstein (vi kom fra toppen), de hadde ikke våget gå videre, men sett på oss og bjørnen i kikkert. Så bamsen hadde vi hatt i nærheten lenge uten å vite det.

Enda et bilde av bjørnen:
bjornen-naer (81k image)


[2 kommentarer]

Terje Leigre skrev den 16.07.2008:

Hei på dere.
Ja dette treffer vi neppe på Florvåg!
Fortsatt like artig å følge i fotsporene til fam. Stømme.Det er jo utrolig variert dere opplever !

Bjørneklem fra Terje,


epebgp skrev den 03.09.2009:

ZZ9GmH pvlctgexmsro, [url=http://ogvrkajdcxjs.com/]ogvrkajdcxjs[/url], [link=http://egxqrclyimst.com/]egxqrclyimst[/link], http://ratvrqseifgw.com/Leiknys blogg

Bloggens forside
Bloggarkivet
Askøy Misjonsmenighet
Norges kristne nettportal
Bibelen
Norske ordbøker
Google TranslateRediger bloggen

Powered By Greymatter