velkommen * dikt * sanger * tekster * bilder * blogg * om Leikny * e-post --------------
Forside » Arkiv » September 2005 » Jeg vil ikke fortelle!

[« Lenge siden sist] [På rockekonsert »]

Jeg vil ikke fortelle!

16.09.2005

Det er mangt man opplever man ikke vil fortelle offentlig. Er det viktige ting, kan det virke temmelig uvesentlig å legge ut om andre, mer offentliggjørbare saker man også opplever. Men da blir det ikke mye blogg-skriving!

Synes i det hele tatt det er vanskelig å avgjøre hva som kan skrives eller ikke. Den ene siden av saken er å beskytte meg selv, det andre er at det jeg opplever, opplever jeg ofte sammen med andre, og disse andre må i alle fall beskyttes.

Løsningen blir ofte å skrive overfladisk om vesentlige ting - å ikke ta med djubdene og de små detaljene som gjør hendelsene så rike - eller vanskelige. Men slik må det vel være. Bare at det blir så kjedelig!

Vi (lovsangsgruppen i Misjonskirken, og noen lovsangsfolk fra Strusshamn kirke) driver og øver til møtehelg i Strusshamn siste helg i september. Veldig kjekt - mer trykk med trommer! Jeg tåler dem nå - så spiller Tommy lavere nå, eller er jeg bare blitt mer robust?

Vi hadde også en kjempefin konfirmasjonsgudstjeneste på søndag, med full kirke (ikke ofte, det! veldig kjekt!) og jeg og Stein Arild måtte være musikere i Bjørn Inges fravær og både talen og konformasjonssamtalen var så fine. Det er vel viktig!

Dessuten er Stortingsvalget unnagjort - og som ventet, Jens & co vant. Det er jo en kjempesak.
Det jeg husker best fra valgkampen, er kulturminister Valgerd Svarstad Hauglands "debatt" (knefall) med Trond Giske (AP) - der hun brukte mye tid på å fortelle at hun (heldigvis) har skiftet standpunkt (over til hans side) i mange (etiske/moralske) saker siden hun uttalte seg om dem for 15 år siden.

Ja, hva er det nå som er relativt og hva er det som står fast av rett og galt?!?

Men det var kjekt å stå på stand for KrF likevel. Jeg er slett ikke oppdatert på hva partiet faktisk har gjort i mange konkrete saker, verken lokalt eller nasjonalt, men jeg vet at mange der virkelig ønsker Det Gode - basert på bibelens forståelse (hva nå det er) av samfunnet. Det grunnleggende verdisynet deres er jeg altså enig med. Jeg synes folk med en slik innstilling bør regjere landet! Gi vi også kunne være kloke og innsiktsfulle og flinke og sterke!

Likevel, det gleder meg at Sp er kommet i regjering (snart, sannsynligvis) for hvem ellers skal kunne (prøve å) forstå og prioritere og tale distrikts-Norges sak? Jeg håper KrF slår seg sammen med Sp neste gang. Bondevik 1 var bedre enn 2. Trur eg, med min overfladiske innsikt.

Jeg var forresten på tur til Flåm nylig. Det var stort. Berit, Elisabeth og jeg tok toget fra Bergen til Berekvam og gikk resten (nesten) i regn og ruskevær. Vi sang og ba og gledet oss på vei nedover Flåmsdalen. De to andre reiste hjem samme kveld, men jeg overnattet i Duehuset i Aurland, havnet neste dag på politisk møte i Underdal (120 innb.) med Sp-topp Liv Signe Navarsete fra S&Fj og fikk førstehånds innsikt i en liten bygds kamp og mot og problemer for å overleve. Kjøpte med meg geitost og pølser derfra, og har festet på det i en uke nå. Og så tok jeg ekspressbåten hjem (til Bergen) og har siden lekt litt med bilder fra turen, se f.eks her:

Fra Sognefjorden

Og her er et bilde av han jeg satt ved siden av på båten, en ex-anleggsarbeider fra Kvammen (?) i S&Fj. Vi delte masse interessante erfaringer. Her holder han på huen i blåsten like ved Hagelsundbroen:

Reisekamerat på ekspressbåten

Og dessuten har jeg en full container med boss stående utenfor. Gerd, Kåre og jeg fylte den i går, for Stein Arild gikk på en ryggsmell igjen i helgen, heldigvis ikke så stor, men den stjeler mye av arbeidsevnen hans. Har forresten lurt på om jeg skal ta inn igjen den ene skinnstolen....[2 kommentarer]

Martin skrev den 12.12.2005:

Hva er det som gjør det riktig å blande religion med politikk så kraftig?

De fleste i Norge er jo ikke kristne lenger.


Leikny skrev den 12.12.2005:

Gud bryr seg om folk og samfunn. Han har gode råd å gi. Er det noen som er verd å lytte til når jeg selv skal danne meg en mening om noe, er det Ham.

Forutsatt at han (bibelens Gud) er en virkelig, sann, god, rettferdig Gud, altså. Men det har jeg erfart at han er.Leiknys blogg

Bloggens forside
Bloggarkivet
Askøy Misjonsmenighet
Norges kristne nettportal
Bibelen
Norske ordbøker
Google TranslateRediger bloggen

Powered By Greymatter