velkommen * dikt * sanger * tekster * bilder * blogg * om Leikny * e-post --------------
Forside » Arkiv » July 2008 » Canada

[« Hos Hutterittene] [Stormarked i Nordmannsland »]

Canada

25.07.2008

Vi var i Canada fra fradag formiddag til onsdag morgen - og åkrene var gulere, veiene farligere og dårligere skiltet og der var flere indianere enn i USA.
Gul-aaker (56k image)
Men ellers var det mye likt mellom Canada og nord i USA, sånn overfladisk sett. Vennlige mennesker, store åpne vidder samt mye oppdyrket åkerland har det vært begge steder. Litt høyere priser i Canada, kanskje.

Men vi har ikke gjort store dybdestudier av landet, akkurat. Vi har bare kjørt mye (i 2 stater) og vært sammen med Ryland-familien, samt vært på et indianermuseum, i tillegg til soving og spising og litt fotografering.

"Ekte" indianer på museet i Saskatoon, han danset én dans for oss før lydanlegget sviktet - han fortalte at dansingen hadde reddet ham fra det elendige indianerlivet han sjøl levde og mange (de fleste?) indianere pleier å leve nå til dags (rus, misbruk av ulikt slag):
indianer-Saskatoon (108k image)

Torstein fikk gode bilder av en chipmunk langs en av indianerstiene ved museet.Vi har sett mange gnagere disse ukene:
chipmunk-TJS (84k image)

Sjøl kjente jeg et underlig fredelig mettet nærvær på stedet. Det har vært vintersamlingssted for indianere i mange tusen år - der var bl.a annet passelige stup å jage bisonflokker utfor om høsten, de må ha rast nærmest rett i matlageret til indianerleiren like nedenfor.

Solnedgang over Saskatoon:
solnedg-Saskatoon (36k image)

Det er gullrush, nei, oljerush, i denne delen av Canada for tiden. Husprisene er høye, hotellene fulle av arbeidsfolk, mange ledige jobber. Vi måtte reise mye lenger enn tenkt for å finne et ledig rom for natten. Men i Estevan (i Saskatchewan) fant vi 1 rom, med 1 seng. Torstein fikk ligge i stuen til de som drev stedet, nye (3 år siden) innflyttere fra Eritrea:
Eritreerhotell-Canada (57k image)

Fikk med oss to tordenvær, men ingen høye fjell eller annen spektakulær natur. Det er det jo mye av andre steder i landet.

Canada var mer av et jordbruksland enn jeg hadde forventet. Jeg tror det er mer nedlegging/fraflytting fra landsbygda i USA enn her - sett helt overflatisk fra landevegen. Men en bråte avdankede landbruksmaskiner kom vi likevel over:
traktor-kirkegard (60k image)
Litt lenger i prosessen:
knuste-traktorer (67k image)


[1 kommentar]

eumiyygfsgu skrev den 03.09.2009:

UwBO8G oxtfuvzrrxtc, [url=http://bmndrqttoguc.com/]bmndrqttoguc[/url], [link=http://gadcnqirduya.com/]gadcnqirduya[/link], http://suamekejrldl.com/Leiknys blogg

Bloggens forside
Bloggarkivet
Askøy Misjonsmenighet
Norges kristne nettportal
Bibelen
Norske ordbøker
Google TranslateRediger bloggen

Powered By Greymatter